Следващата седмица отварят долната част на ул. "Подвис", а след 15 дни и част от Околовръстното

Мисия Варна

06-10-2023, 10:25

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В Пчелина продължава изпълнението на ВиК-проекта, за да започне асфалтирането и завършителните дейности по изграждане на бордюри и тротоари.

В рамките на следващата седмица ще приключат ремонтните дейности на ул. "Подвис" по основното трасе в участъка от бул. "Левски" до Първа езикова гимназия. До 10-12 октомври този участък от улицата се очаква да бъде отворен, съобщи за Радио Варна заместник-кметът на Община Варна Христо Иванов. По този начин долната част на улицата - между бул. "Левски" и гимназията, ще бъде отворен за движение, а в трасето ще се извършват довършителни дейности по тротоарните конзоли. 

Тази седмица трябва да приключат и строителните дейности на частния инвеститор. "Там освен проекта по ВиК, и частният инвеститор имаше за изпълнение определени инфраструктурни задачи, които приключиха тази седмица и веднага започна направата по пътната част по уличното платно на улица "Подвис", допълни Иванов.

Другият участък от улица "Подвис" - в трасето между Първа езикова гимназия и бул. "Христо Смирненски", в момента се подготвя за ремонт, каза заместник-кметът. "След като направим необходимите мероприятия, тогава ще продължи изпълнението на горния участък между Първа езикова гимназия и "Христо Смирненски". Там срокът е до края на ноември", обясни Иванов. Там няма да се изпълняват подземни комуникация, а само изпълнение на пътната част.

В рамките на 15-ина дни по план трябва да бъде отворен бул. "Христо Смирненски" в участъка от Вятърна мелница до улица "Мир", съобщи още Иванов. "Поради тази причина ул. "Подвис" в горната част няма да я затваряме в момента, за да може да се направи вече допълнителната организация за изпълнение на проекта на ВиК", каза още Христо Иванов. 

В Пчелина в момента се полага бетонизираната основа, информира Иванов. "Това, което предстои, е разбиване на подходите към частните дворове и предприятия и направа на временни рампи, за да може да се изпълни проектът по уличното осветление, тъй като в момента подходите пречат за неговото изпълнение", посочи Иванов.

В Пчелина продължава изпълнението на ВиК-проекта, за да започне асфалтирането и завършителните дейности по изграждане на бордюри и тротоари, поясни Иванов. Крайният срок за работата в този участък е 30 ноември. 

Живеещи в местността се оплакват, че много рано затварят трасето във връзка с ремонтните дейности и заради това те са възпрепятствани да пътуват всяка сутрин. Графикът, казват те, всеки ден е различен. "Във връзка с желанието на гражданите часът за затваряне от тази седмица е променен, за да имат по-дълъг период през деня за транспортна комуникация с бул. "Христо Смирненски". Тези дни не би трябвало да има затваряне в по-ранен час", каза Иванов.