При голям интерес премина ориентационната седмица за първокурсници в англоезичната програма на МУ-Варна

Животът

05-10-2023, 13:00

Снимка:

УМБАЛ "Света Марина" - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В рамките на ориентационната седмица се състоя и традиционния спортен празник в Екопарк-Варна. В него участваха 280 първокурсници от близо 50 държави.

Приключи традиционната ориентационна седмица, която МУ-Варна ежегодно организира за новоприетите чуждестранни студенти в англоезичната програма на Университета.  За първокурсниците бяха подготвени презентации на различни теми, сред които „Добре дошли в България“, „Психологически аспекти на адаптирането към чуждестранна култура и бит“ и „Въведение в електронните ресурси на Медицински университет-Варна“. Новоприетите студенти се срещнаха и с координаторите на първи курс по специалностите „Медицина“ и „Дентална медицина“.

В рамките на ориентационната седмица се състоя и традиционния спортен празник в Екопарк-Варна. В него участваха 280 първокурсници от близо 50 държави.

Чуждестранните студенти се включиха и в екскурзия до най-емблематичните културно-исторически забележителности на България – крепостта Царевец и църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, Паметника на свободата на връх Шипка и архитектурно-етнографския комплекс „Етъра“. Първокурсниците разгледаха също възрожденския град Трявна и музеите Даскаловата къща, Килийното училище, Къщата музей „Петко и Пенчо Славейкови“, както и манастира „Св. св. Петър и Павел“ в Арбанаси.