145 години от създаването на свързочни войски отбеляза ВМС във Варна

Животът

03-10-2023, 13:52

Снимка:

ВМС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Военноморските сили бяха наградени отличили се военнослужещи - специалисти по комуникационно-информационно осигуряване и поддръжка.

Тържествено бяха отбелязани 145 години от създаването на свързочни войски и органите за информационно осигуряване в Българската армия във военно формирование 26800 - гр. Варна. Специален гост на честването беше началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

"Вие сте тези, на чиито способности за адекватно противодействие на потенциални  киберзаплахи разчита командването на Военноморските сили днес и в бъдеще. От вас се очаква да изграждате способности, да водите военни операции в определения от НАТО пети домейн и да допринасяте за гарантиране на колективната отбрана."

Той изказа своята признателност към военнослужещите и цивилните служители на свързочния полк на ВМС за вложените професионализъм, мотивация и разбиране при изпълнението на техните многобройни и сериозни служебни отговорности.

„Много важно и сериозно професионално предизвикателство представлява вашето участие в изграждането и усвояването на системата за комуникационно осигуряване на новите кораби, които предстои да влязат в строя в близко бъдеще. Не бива да пропусна и всички усилия, които полагате за комуникационно-информационното модернизиране на корабите с остатъчен ресурс и на цялата система на ВМС“, категоричен бе адмирал Ефтимов.  

В своето приветствие командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов благодари на личния състав от комуникационно-информационното осигуряване и изрази увереност в постигането на нови професионални успехи.

Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Военноморските сили бяха наградени отличили се военнослужещи - специалисти по комуникационно-информационно осигуряване и поддръжка.

На тържествената церемония бе отбелязана и 71-вата  годишнина от създаването военното формирование.