С нова специалност и 60 първокурсници започна новата академична година в Колеж по туризъм във Варна

Животът

02-10-2023, 14:02

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първокурсниците и всички студенти от колежа бяха приветствани от новия директор проф. д-р Велина Казанджиева.

Над 60 първокурсници прекрачиха за първи път прага на Колежа по туризъм във Варна. Днес беше откриването на новата академична година във висшето училище, което е част от Икономическия университет в града. Тази година има и нова специалност, мениджмънт на туризма и развлекателния бизнес, в която ще се обучават 20 студенти.

Първокурсничката Елеонора Стоянова е завършила Първа езикова гимназия във Варна с английски и немски език. Влиза в колежа с отличен успех и големи надежди. Тя ще се обучава в новата специалност на колежа, заедно с още 19 нейни колеги. За Елеонора тази специалност е била мечта:

"Защото с нея можем да се срещаме с много хора, да научаваме много неща и да обогатяваме знанията на хората. Също така да пътуваме, да опознаваме света," казва Елеонора.

Първокурсниците и всички студенти от колежа бяха приветствани от новия директор проф. д-р Велина Казанджиева. Тя им пожела:

"На добър час, скъпи студенти. Успешна и ползотворна учебна година на всички."

Около 300 са студентите, които се обучават в Колежа по туризъм. Продължава да е най-голям интереса към специалността "мениджмънт на хотели и ресторанти".