9-то поред мащабно събитие за събиране на капачки и стотинки пред Катедралата в събота

Животът

26-09-2023, 10:20

Снимка:

Сдружение "Аз вярвам и помагам"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По време на събитието ще се проведе и най-големият Благотворителен базар с редица изключително красиви и стойностни артикули и продукти с кауза.

Отново е септември и отново е време за мащабно събиране на капачки и стотинки в град Варна тази събота на предстоящото девето поред мащабно събитие от 09:00ч до 14:00ч пред Катедралата в град Варна в помощ събирането 500 000 лв и #каузаполовинмилион за закупуването на:

Първият в България изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване “Аз Вярвам и Помагам” в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, който ще дарим на РЦТХ – Варна – ИЗПЪЛНЕНА КАУЗА!

Втората Детска/неонатална линейка “Аз Вярвам и Помагам” в помощ на хиляди бебета, която ще дарим в СБАГАЛ “Проф. Д-р Д. Стаматов – Варна”;

Закупуването на медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детка хирургия  в МБАЛ “Св. Анна – Варна”, където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0г до 18г.

След огромният успех и постигането на цел 1, а именно закупуването на Първият в България изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване “Аз Вярвам и Помагам” Ви каня за подкрепа в мотивацията до края на 2023г да осъществим цел 2 и цел 3 от #каузаполовинмилион!

По време на събитието сме приготвили най-големият Благотворителен базар, който сме организирали досега с редица изключително красиви и стойностни артикули и продукти с кауза.
Ще има чаши, ключодържатели, магнити с визията на Детската линейка и визията на Първият в България Мобилният пункт за кръводаряване, които са произведени в лимитирана серия. Ще има от всички наши продукти с кауза като вода, солети, кускус, юфка, детски солети, хляб с кауза, стикери за кола и още много други неща.

Организаторите обръщат внимание на няколко важни неща:

    • Капачките трябва да бъдат предадени в торби, чували или кашони, но НЕ и в туби.
    • По време на събитието ще се събират и стотинки от 0,01лв, 0,02 лв, 0,05 лв, 0,10 лв, 0,20 лв, 0,50 лв, 1 лв и 2 лв;
    • Стотинките НЕ трябва да бъдат сортирани по номинална стойност и може да бъдат в обща торбичка, буркан или друг здрав съд;
    • Капачките и стотинките трябва да се предадат ОТДЕЛНО едно от друго;
    • По време на събитието ще има благотворителен дарителски базар на който ще се предлагат рекламни материали (чаши, тениски, магнити, ключодържатели, ароматизатори, вода с кауза, солети кускус и юфка с кауза и други) с логото на кампанията в помощ за събирането на повече средства;
    • На площада ще има и дарителски кутии, където всеки, който желае ще може да дари и хартиени банкноти в помощ на инициативата.