ИТН регистрира листа с кандидати за Общинския съвет и всички районни кметства

Новините

24-09-2023, 21:59

Снимка:

Пресцентър ИТН - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Почти всички са завършили висше образование. 10 сред тях са жените. Един е студент.

Листа от 29 кандидати за Общинския съвет във Варна регистрира днес областнияг координатор на ПП „Има такъв народ“ Ивайло Костадинов. Самият той е кандидатът на партията за кмет на Варна. 28-годишният възпитаник на 4-та Езикова гимназия е завършил ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. След това има и три магистратури - по „Логистика“, „"Публичен мениджмънт и административна власт" и „Предприемачество“. Развил е два стартъпа, с които защитава последната си  магистърската степен. Костадинов е сред учредителите на ПП „Има такъв народ“.

54-годишната Цветелина Атанасова е номинирана за кмет на район „Аспарухово“. Тя управлява собствен бизнес в сферата на ресторантьорството. Юлиян Минчев, също на 54, е кандидат за „Младост“. Той е икономист, мениджър в сферата на животозастраховането и предприемач. Светослав Иванов - на 47 години, икономист, със собствен търговски бизнес е предложението за „Приморски“. За „Одесос“ ИТН залага на 43-годишния икономист Стойко Георгиев, а за район „Владислав Варненчик“ – на Станислав Стоянов, който е на 53 години и работи като старши инспектор в отдел „Строителен контрол“ – Дирекция УСКОР в община Варна.

Средната възраст на кандидатите за общински съветници в листа та на ИТН за Варна е точно 45 години. Почти всички са завършили висше образование. 10 сред тях са жените. Един е студент. В списъка има трима учители, 7 икономисти, 9 управляват собствен бизнес. Сред претендентите за местната власт са и химик, авиационен мениджър, двама завършили корабоплаване, двама – психология и 1 IT специалист.

„Горд съм с кандидатите, които спечелиха доверието на местната организация на „Има такъв народ“. Това са отлично подготвени и мотивирани хора. За всички нас застоят на Варна е престъпление, което трябва да бъде наказано на 29-и октомври! За да не се налага моите връстници да напускат Варна и България!

Мит е, че младите хора, тези на моята възраст, не се интересуват от политика. Напротив – интересуват се и имат мнение. Но не гласуват, защото не намират алтернатива, не припознават себе си в политиците, в поетите от тях ангажименти, в приоритетите им и най-вече - в действията им. Това предлагаме с номинациите, които регистрирахме: отговорни хора с идеи, които обичат да казват истината в очите. И да търсят нестандартни решения на проблеми, от които всички са вдигнали ръце.

Проблемът, който трябва спешно да решаваме, е накъде върви Варна.

Демокрацията не е най-съвършената форма на управление, но никой не е измислил по-добра от нея. Същото е и с референдумите. Трябва да има референдуми - за всичко спорно в живота ни. Добре организирани и с добре обмислени и формулирани въпроси. Но за колкото може по-голям кръг от теми трябва да питаме за мнение варненци“. Това коментира водачът на листата и кандидат за кмет на Варна Ивайло Костадинов.

Ето и цялата листа на „ИТН“ за изборите за Общински съвет на 29.10.2023.

1. Ивайло Костадинов

2. Цветелина Атанасова

3. Юлиян Минчев

4. Светослав Иванов

5. Стойко Георгиев

6. Станислав Стоянов

7. Любка Петрова

8. Валентин Веков

9. Кристина Мързакова

10. Елица Борова

11. Иван Иванов

12. Александрина Димитрова

13. Моника Петрова

14. Добромир Дунчев

15. Руска Вълканова

16. Добрин Костадинов

17. Георги Георгиев

18. Антония Кичукова-Андреева

19. Валентин Петров

20. Николай Иванов

21. Павел Николов

22. Теодора Векова

23. Константин Маринов

24. Денислав Тодоров

25. Пламен Костадинов

26. Марияна Миланова

27. Борислав Дамянов

28. Йордан Драгнев

29. Мартин Костадинов