Варна почете Деня на независимостта на България (СНИМКИ)

Мисия Варна

22-09-2023, 19:09

Снимка:

ВМС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Маршът ,,Един завет”, в изпълнение на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, огласи площадa.

Във Варна днес тържествено беше отбелязана 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Отбелязването на празника в град Варна започна на площад „Независимост“. Строят на представителният блок от ВВМУ,,Н. Й. Вапцаров” беше приет от командирът на Военноморските сили на Република България контраадмирал Кирил Михайлов. Маршът ,,Един завет”, в изпълнение на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, огласи площадa.

Празничната програма започна с тържествено вдигане на националното знаме и молебен за България, на площад „Независимост“. На събитието присъстваха кметът Иван Портних, областният управител Андрияна Андреева, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, представители на Варненската и Великопреславска митрополия, много граждани.

Веднага след това кметът Иван Портних поведе празничното шествие по бул. „Княз Борис І“ и „Сливница“ до пл. „Антон Новак“ на входа на Морската градина. Там стотици варненци и гости на града се включиха в програмата под надслов: "Хорото, което ни свързва в Деня на Независимостта“. Участие взеха много изпълнители, сред които фолклорни ансамбли от Варна и региона, народният певец Здравко Мандаджиев, оркестър „Еделвайс“, Елица Тодорова и огнено и светлинно шоу на „Палячи“. Организатор на събитията е Община Варна, а съорганизатори - Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска Света митрополия.