Грънчов: Спартак Варна има отбор за елита

Спорт

22-09-2023, 10:56

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

„Соколите“ записаха 6 победи, 1 равен и две загуби, и заемат второ място с 19 точки, на 2 от лидера.

Опитният Ангел Грънчов дойде в Спартак Варна през лятото и предвид безспорните качества, които притежава, бързо се утвърди като стожер в центъра на защитата.

Ангел игра без смяна в първите девет мача и е сред играчите, които имат основна заслуга за доброто представяне на тима.

„Соколите“ записаха 6 победи, 1 равен и две загуби, и заемат второ място с 19 точки, на 2 от лидера.

По-важно е обаче, че Спартак уверено преследва целта си да се завърне при майсторите.

„Знаех какъв отбор е Спартак и за какво ще се бори, и затова дойдох във Варна. Сега с всеки изминал ден разбирам, че съм направил верен избор. Този отбор има име, традиции и успехи в родния футбол и целта ни е да го върнем в елита и да го задържим там. Разбира се, че ми се играе за Спартак в елита, затова подписах и договор за две години“, каза Ангел.

„Според мен Спартак разполага с добър отборен и индивидуален потенциал, който го превръща във фаворит за елитна промоция. Що се отнася до първата ни победа на чужд терен, не мога да кажа, че нещо се е променило. Просто в мен имаше разочарование, че в първите три гостувания не спечелихме, но и тогава, и сега, настроението и атмосферата в събекалнята си остават едни и същи“, добави Грънчов.

„Спартак има всичко, за да върви нагоре. Ръководството е обезпечило клуба във всяко едно отношение и продължава да инвестира в отбор, школа и инфраструктура. Имаме и хубав стадион и невероятни фенове, на които шапка им свалям. От нас се иска с работа, отдаденост и упоритост да поддържаме постоянно добро игрово ниво и стъпка по стъпка да вървим към постигане на крайната цел“, каза още централният бранител.

„В неделя приемаме водача Септември и очаквам да стане голяма битка. Ние сме готови за нея и с помощта на публиката се надявам да я спечелим. Иначе е твърде рано да казвам кои ще са ни конкуренти за елита. Не е само Септември, има и още няколко отбора. Трудно ще бъде, тъй като от опит знам, че в тази група всеки губи точки“, завърши Ангел Грънчов.