ПП - Варна изключи свой член, направил наркооранжерия в Млада гвардия

Крими

20-09-2023, 11:16

Снимка:

ОДМВР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

33-годишният Пламен Пенев превърнал бивша птицеферма в селото в наркооранжерия, а в нея бяха открити над 1000 стръка коноп, както и откраднато от София „Порше 911“.

"Продължаваме промяната" - Варна изключи свой член, който бе задържан след разкриването на високотехнологична наркооранжерия във варненското село Млада гвардия.

Това съобщават от варненската структура на партията във Facebook.

33-годишният Пламен Пенев бе задържан на 18 септември при спецоперация на ОД на МВР - Варна и Главна дирекция „Национална полиция“. Мъжът превърнал бивша птицеферма в селото в наркооранжерия, а в нея бяха открити над 1000 стръка коноп, както и откраднато от София „Порше 911“.

Във връзка с разпространената информация, че Пламен Пенев, член на "Продължаваме Промяната - Варна", е задържан, заявяваме, че веднага след като информацията за това ни стана известна, той е отстранен и с временно прекратено членство, пише в официалното съобщение по случая.


Припомняме официалната информация от прокуратурата в морската столица:

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство във връзка с разкрита оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, намираща се в село Млада гвардия.

На 18 септември при планирани оперативни и процесуални действия, реализирани от служители на ОД на МВР – Варна и Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР, е преустановена дейност по отглеждане на растения от рода на конопа, както и по добиване и разпространение на марихуана.

В стара стопанска постройка (бивша птицеферма по информация от МВР) в село Млада гвардия, община Ветрино, е установено, че се е помещавала високотехнологична оранжерия. Тя била снабдена с генератори за електрическа енергия, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко необходимо за отглеждането на растенията.

От мястото били иззети над 1000 стръка коноп в различен вегетативен стадий, както и 2 кг суха тревиста маса. След първоначалното изследване било установено, че се касае за марихуана.

Във връзка със случая е задържан 33-годишен мъж, за когото събраните до момента доказателства сочат, че е развивал дейността и е съпричастен към отглеждането и разпространението на забранената субстанция. Той е привлечен към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на растения от рода на конопа.

Предстои задържането му да бъде удължено до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, както и внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разкриването на оранжерията съвпадат с работата по издирването на противозаконно отнет автомобил „Порше 911“ от територията на град София, сигнал за което бил подаден на 31 август 2023 година. Случай, по който се води отделно досъдебно производство.