Драма в „Съдебен спор“: Дядо коли зет във „Владиславово“, отнася го внучето

Животът

10-09-2023, 07:45

Снимка:

Nova TV

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дъщерята и нейният съпруг категорично забранявали на сина им да общува с дядо си и дори не му позволявали да говорят по телефона.

Порой от сълзи, горещи емоции, разбито семейство и опит за убийство белязаха епизод №940 на „Съдебен спор“ по „Нова телевизия“, съобщава bgdnes.bg.

От репортажа на Жоро Игнатов във варненския квартал „Владиславово“ стана ясно, че дядото Тошо Тодоров не може да вижда 11-годишното си внуче, кръстено на него. Дъщерята на Тошо Андриана и нейният съпруг Данаил категорично забранявали на сина им да общува с дядо си и дори не му позволявали да говорят по телефона. Въпреки че двете семейства живеят в съседни блокове в морската столица.

„Тошо ме нападна с нож, има ограничителна заповед, издадена от съда. Няма никога да му простя, можеше да не съм жив. Колко години подклажда дъщеря си да се разведем с нея. Защо не казва как псува собствената си дъщеря на майка? Не искаме да го виждаме дори на картинка“, категоричен бе пред Жоро Игнатов зетят Данаил.

До него пред входната врата на апартамента излезе и дъщерята на ищеца Тодор – Андриана. Тя подкрепи съпруга си Данаил и нападна баща си.

„Никога не е харесвал половинката ми. Баща ми искаше да се изнесем – махнахме се. Защо продължава да ми звъни тогава?“, разказа Андриана.

В горещия спор се включи и самият Тошо Тодоров, който инициира репортажа на „Съдебен спор“, задето не му дават да вижда внучето си.

„Да, вярно е. Бях осъден на 1 година по Закона за домашно насилие. Отначало не го харесва зетя. Гласувах му доверие. Но те не плащаха данъка на апартамента за 570 лв. Защо не позволяват детето да вижда дядо си и да говори по телефона с мен? Аз му давам на внучето онова, което пожелае. Родителите му го настройват срещу мен“, посочи Тодоров.

В този момент страните стигнаха до съгласие 11-годишният Тодор да излезе от апартамента и сам да заяви иска ли да се вижда със своя дядо и защо.

„Не искам да се виждам с дядо ми, защото ни изгони от апартамента. Не го обичам, откакто ни изгони. Почувствах се обиден. Не искам да му давам шанс пак да се виждаме и чуваме. Не са ми казвали мама и татко така да казвам, аз така реших“, категорично заяви петокласникът, след което влезе обратно в квартирата, наета от родителите му след като се изнасят от апартамента на Тошо.

„Отношенията се влошават след кончината на майка ми. Тя криеше много неща от нас и крепеше семейния мир“, обясни дъщерята на Тошо Андриана, която не спря да плаче през цялото време.

В крайна сметка, съдия Иван Сотиров отсъди дядото Тошо Тодоров да може да вижда внучето си Тодор всяка първа събота на месеца от 10 до 14 ч. В полза на дядото категорично гласуваха и зрителите в студиото на „Съдебен спор“, като част от тях също се разплакаха, гледайки съдебната драма.