България излиза за подвиг срещу Франция на Евроволей 2023

Спорт

08-09-2023, 13:21

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тази вечер отборът на Пламен Константинов се изравя срещу олимпийския шампион Франция в битка за достигане на четвъртфинал.

Европейското първенство по волейбол за мъже, на което Варна и България са съдомакин заедно с Италия, Северна Македония и Израел навлиза в решителната си фаза. От днес всяка грешка се наказва и означава отпадане от турнира. Тази вечер отборът на Пламен Константинов се изравя срещу олимпийския шампион Франция в битка за достигане на четвъртфинал. Мачът във Варна стартира в 20:30 часа и ще бъде излъчена пряко по MAX Sport 1. Може да го проследите и с NOVSPORT.COM

Българите достигнаха до тази фаза след доста колебливо представяне. "Лъвовете" инкасираха загуби от Испания, Хърватия и Словения, но победи над Финландия и Украйна бяха достатъчни за 4-то място в групата. Срещу един от най-добрите отбори в света - Словения, България изизгра много силен мач и въпреки загубата с 3:0 показа, че може да играе като равен с равен срещу фаворитите.

Франция са на другия полюс. 4 победи и една загуба записаха "петлите". Те преминаха успешно през Турция, Португалия, Израел, и Гърция. Изненадващо допуснаха поражение от Румъния, но това не промени класирането и французите се настаниха комфортно на първата позиция.

Победителят от двойката ще играе с Хърватия или Румъния. Тяхната среща е от 17:30 часа и също може да гледате по MAX Sport 1.