Феновете и отборът на Финландия пяха заедно след отпадането от Евроволей 2023 (ВИДЕО)

Спорт

05-09-2023, 14:06

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Финландските фенове във Варна бяха поздравени от българския организационен комитет.

Финландия отпадна от Европейското първенство поволейбол за мъже, но многобройните фенове на скандинавците изпратиха своите любимци като истински герои. Това се случи на специално събитие пред Двореца на културата и спорта във Варна след последния мач на "Суоми" от груповата фаза на Евроволей 2023, който те загубиха драматично с 2:3 гейма от Украйна. 

 Със съдействието на българския организационен комитет финландските запалянковци приветстваха състезателите от националния отбор на страната си. Волейболистите и вярната им публика пяха и танцуваха заедно на превърналата се в любима тяхна песен "Cha Cha Cha", станала хит след Евровизия 2023. 

Събитието пред варненската зала бе заснето от финландският телевизионен канал YLE, притежаващ правата за Европейското първенство за Финландия.

Финландските фенове бяха поздравени от българския организационен комитет и от името на президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев за страхотните емоции, които създаваха в залата във Варна. 

"Вашето поведение на трибуните и дейното ви участие в създаването на истинско волейболно парти бяха на шампионско ниво. Благодарим ви за позитивизма, който излъчвате. Вярваме, че вече харесвате България и Варна, че сте почувствали страната ни като втори волейболен дом за вас. Сигурни сме, че ще се връщате в България с удоволствие, а волейболът ще продължи да ни свързва", обърнаха се организаторите на Евроволей 2023 във Варна. А финландските фенове реагираха с бурни аплодисменти.

По време на мача България - Финландия, спечелен от "лъвовете" на Пламен Константинов с 3:1, в препълнената с над 5000 зрители зала "Конгресна" имаше и около 1500 привърженици на гостите, а българи и финландци направиха заедно запомнящо се шоу по трибуните.

Видео може да видите тук: https://www.facebook.com/watch/?v=988291825791409