България излиза срещу Хърватия в третата си битка от Евроволей 2023 във Варна

Спорт

03-09-2023, 15:47

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Днес ще станат ясни участниците в елиминационната фаза.

Мъжкият национален отбор на България по волейбол ще изиграе тази вечер своя четвърти двубой на Европейското първенство, на което България и Варна са съдомакин заедно с Израел, Северна Македония и Италия. В 20.30 часа в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна момчетата на Пламен Константинов срещат Хърватия.

До момента „лъвовете“ записаха две победи и една загуба и заемат второто място в група В. Успехите дойдоха срещу Финландия и Украйна с по 3:1 гейма. Със същия резултат България отстъпи на Испания в откриващия си двубой на шампионата.

Хърватите също са с две победи и една загуба, но заемат третото място в групата с точка по-малко от България. Те вече се наложиха с 3:2 над Украйна и с 3:0 над Испания. Преди това те отстъпиха на Финландия с 0:3.

Двубоят между България и Хърватия ще бъде много важен за крайното разпределение на позициите в група В. Много е вероятно победителят от този мач да заеме второто място, за загубилият да е третото. Това пък ще бъде от значение за съперниците на двата тима на 1/8-финалите, които ще се проведат следващата седмица отново във Варна.

Сметките обаче показват, че третата позиция е по-удобна, защото разминава с един от топфаворитите Франция на 1/4-финал.