Седмицата започва с дъжд и градушки, градусите падат до 28°

Животът

03-09-2023, 13:22

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вълнението на морето ще се усилва и вечерта ще бъде 3-4 бала.

През следващото денонощие от запад на изток през страната ще преминава добре изразен студен атмосферен фронт. Облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. В много райони ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра; на места явленията ще са интензивни, има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е до умерен, към вечерта в източната половина на страната - временно силен. Дневните температури ще се понижат, повече в Западна България - максималните там ще са 20°-22°, по високите полета под 20°; в югоизточните райони все още ще достигат 27°-28°, в София - около 19°, прогнозира НИМХ.
 
Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, в изолирани райони - временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа до умерен, по-късно след обяд и вечерта - силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усилва и вечерта ще бъде 3-4 бала.
    
В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен, временно силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.