Отново пълна зала за волейболистите във Варна

Спорт

02-09-2023, 15:34

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Националите очакват гореща подкрепа в третия си мач на Евроволей 2023.

Мъжкият национален отбор на България излиза тази вечер в третата си битка от Европейското първенство по волейбол, на което страната ни е съдомакин. Съперник в нея е Украйна. Двубоят е от изключително значение и при успех "трикольорите" ще имат сериозни шансове за продължаване към осминафиналите.
Началото на мача в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта е от 20:30 ч.

Всички в състава на Пламен Константинов са здрави и проведоха сутрешната си тренировки в отлично настроение. Националите споделиха, че се надяват на пълни трибуни и същата гореща подкрепа, която получиха в първите си две срещи.

"Чакаме ви отново в залата и заедно да победим", апелира Николай Колев, който направи много силен мач при успеха над Финалндия с 3:1 в четвъртък. Варненският централен блокировач не крие, че доскоро е бил част от феновете в зала „Конгресна" и е подкрепял националния отбор във всеки един домакински мач. Сега той е част от „лъвовете", които искат да зарадват родната агитка с нова победа.

Към третия двубой на България от ЕвроВолей 2023 отново има огромен зрителски интерес, но българските фенове все още имат възможност да се сдобият с билет за мача срещу Украйна. Останали са ограниче бройки. Очаква се и те да бъдат разпродадени до началото на срещата. 

Вземи своя билет онлайн тук:  https://bit.ly/Tickets_EuroVolley2023_Varna

Дотук националите имат победа и загуба. Стартирахме ЕвроВолей 2023 с изненадващо поражение от Испания с 1:3, а след това победихме Финландия с 3:1. Днешният ни съперник има две загуби – 2:3 от Хърватия и 0:3 от Словения. Така украинският отбор е притиснат до стената за класирането си, което прави двубоя им срещу България много важен. Украинците излизат за задължителна победа срещу "лъвовете", за да съхранят шансове за елиминационната фаза.

България е на трето място във временното класиране.