Турнир в памет на легенди на ФК "Спартак" (Варна) ще се проведе на СК "Локомотив"

Спорт

01-09-2023, 17:19

Снимка:

ФК Спартак Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Живко Господинов и Стефан Найденов сформират един от най-добрите футболни тандеми в България през 80-те години на миналия век в силния период на "соколите".

Турнир с името на две от най-ярките имена от историята на "соколите" ще се проведе следващата събота, на 9-и септември. Надпреварата за ветерани в памет на две емблеми на варненския футбол и "Спартак" Живко Господинов и Стефан Найденов ще се състои на едно от игрищата с изкуствена настилка на СК "Локомотив", носещо името на клубната легенда Живко Господинов. Мачовете ще се изиграят от 17 ч. до19.30 ч. В турнира покана за участие са приели ветераните на "Добруджа", "Черно море", "Белослав" и "Спартак" (Варна). Състезанието се организира от Пламен Казаков, бивш съотборник на Господинов и Найденов в "Спартак", ветераните на клуба, както и с активното съдействие на дирекция "Спорт" към Община Варна.
 
Живко Господинов и Стефан Найденов сформират един от най-добрите футболни тандеми в България през 80-те години на миналия век в силния период на "соколите". През 1983 г. Спартак е финалист за Купата на страната и 1/8-финалист за КНК, а през 1984 г. спартаковци са бронзови медалисти. Господинов има 306 мача и 101 гола за варненския тим, 39 мача и 6 гола за националния отбор и е осминафиналист с трикольорите в Мексико'86, а Найденов със 56 гола в 193 срещи е рекордьор по брой отбелязани голове в "А" група за "Спартак".