Откриха новата учебна година в Спортното училище във Варна (СНИМКИ)

Мисия Варна

01-09-2023, 15:37

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тържествената церемония се състоя в двора на училището, а госта на събитието бе кметът на Варна Иван Портних, който поздрави ученици, учители и родители.

Новата учебна година започна днес в Спортното училище „Георги Бенковски“ във Варна. Тържествената церемония се състоя в двора на училището, а госта на събитието бе кметът на Варна Иван Портних, който поздрави ученици, учители и родители. "Гордеем се с Вас! Пожелавам на всички ученици, преподаватели и треньори много нови успехи", каза кметът. "Нека за всички нас училището бъде училище на успеха", заяви директорът на училището Евелина Янчева.

Сред възпитаниците на варненското Спортно училище са трите грации -Елвира Краснобаева, Красимира Иванова и Андреа Иванова, които станаха и световни шампионки по художествена гимнастика за девойки, щангистите - Симеон Арнаудов, Константин Балинов, Софиа Стефанова, Мария Александра Арнаудова, Александра Николова, Магдалена Димитрова, които завоюваха общо 4 златни, 7 сребърни и 2 бронзови отличия на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети до 15 г. в Молдова. Те вдигнаха и тържествено флага на България пред сградата на училището.