Wizz Air стартира новаторска програма за посланици на устойчивото развитие в 13 държави

Туризъм

01-09-2023, 11:02

Снимка:

Wizz Air

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Посланиците на устойчивото развитие на Wizz Air ще подкрепят местни еко инициативи и проекти в цялата мрежа на авиокомпанията.

Wizz Air стартира своята нова и първа по рода си програма WIZZ Sustainability Ambassador като част от дългосрочния си ангажимент към устойчивото развитие.

24 посланици на устойчивото развитие бяха избрани сред над 7000 души от кабинния екипаж и служителите в офисите на Wizz Air. Те ще бъдат лицето на 22 бази и два офиса в Албания, Австрия, България, Кипър, Грузия, Унгария, Италия, Малта, Северна Македония, Полша, Румъния, ОАЕ и Обединеното кралство. От септември 2023 г. до май 2024 г. посланиците на WIZZ ще подкрепят местни проекти – от рециклиране до благотворителни инициативи, за да популяризират екологичните навици и да споделят с колегите си информация за важността на устойчивото развитие. В България посланиците на устойчивото развитие на Wizz Air ще са двама – Валентина Великова в София и Велислав Пеев във Варна. Те ще изберат проект, който да подкрепят в двата града, както и ще ангажират своите колеги в инициативите.

След това Ивон Мойнихан, мениджър „Корпоративно управление и ESG“ в Wizz Air, и екипът в отдел „Устойчиво развитие“ ще изберат най-значимия проект, подкрепен от посланиците.

Ивон Мойнихан, мениджър „Корпоративно управление и ESG“ в Wizz Air заяви: „Радваме се, че можем да дадем на колегите си възможността да се ангажират с проекти, които имат значение. Посланиците ще играят жизненоважна роля за  насърчаването на положителната промяна по отношение на екологичните и социалните въпроси на устойчивото развитие в мрежата на Wizz Air. Нашите самолети вече работят с най-ниския въглероден интензитет в индустрията и вярваме, че тази програма допълнително ще намали цялостния ни въглероден отпечатък. Участието в местни инициативи в нашите бази и офиси ще затвърди устойчивостта като една от петте ценности на WIZZ, заложена във всичко, което правим.“

През фискалната 2023 г. Wizz Air постигна интензитет на въглеродните емисии от 53,8 г на пътник/км, което е с 11% по-малко в сравнение с резултатите от предходната година. Това е най-ниският резултат, отчетен някога от Wizz Air за една финансова година, и най-голямото постижение сравнено с основните конкурентни авиокомпании.

Стратегията за устойчиво развитие на Wizz Air се основава на четири стълба – околна среда, хора, управление и икономика. Авиокомпанията непрекъснато работи в посока намаляване на своя екологичен отпечатък и въглероден интензитет, осигуряване на добри кариерни възможности, допринасяне за социално-икономическото развитие на регионите, в които оперира, и затвърждаване на корпоративните си политики.