Дъждът и гръмотевиците във Варна не спряха Соня Йончева

Животът

01-09-2023, 10:49

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Спектакълът започна с 45 минути закъснение заради дъжд, придружен с гръмотевици.

Изненадващ дъжд едва не провали дългоочакваната оперна гала с участието на Соня Йончева в "Опера в Летния театър" във Варна в четвъртък вечерта.

Спектакълът започна с 45 минути закъснение заради дъжд, придружен с гръмотевици. Час преди концерта чрез своята фейсбук страница организаторите предупредиха:

Уважаеми зрители,

Сцената за заключителната Оперна гала на Опера в Летния театър със Соня Йончева е покрита и обезопасена. След като дъждът премине, което се очаква, концертът ще се състои. Желателно е да носите чадъри и дъждобрани."

Варненци не се отказаха от лошото време и се любуваха на изпълнението на Соня Йончева. Това бе последният концерт от "Опера в Летния театър".

Ден преди него световната оперна прима Соня Йончева бе посрещната в морската ни столица от директора на ТМПЦ Варна, Даниела Димова, както и от диригента на Варненската опера Кръстин Настев, който ръководи оперния гала концерт на 31 август.

Под дъжда Соня Йончева заедно с изявени солисти в съпровод на хора и оркестъра на Варненска опера постави блестящия финал на "Опера в Летния театър" – Варна 2023. За звездата на Арена ди Верона това е първата изява на варненска сцена.