Кметът на Варна Иван Портних проведе разтовори с предсавители на Plug and Play

Мисия Варна

31-08-2023, 19:59

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Plug and Play е глобална платформа за иновации, която свързва инвеститори на ранен етап. Сред компаниите, на които са ранен инвеститор, са Google, PayPal и Dropbox.

Кметът на Варна Иван Портних и министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева проведоха работна среща с представители на глобалната платформа за иновации и световен лидер в подкрепата на стартъпи и стратегически партньорства по модела на „отворена иновация“ „Plug and Play“.

На разговорите присъства и Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД . На нея бяха обсъдени възможностите за работа с Варна и бъдещи партньорства. 

През месец юли Мария Габриел обяви, че първият офис на компанията за Югоизточна Европа ще бъде в България. Plug and Play е глобална платформа за иновации, целяща да свърже инвеститори на ранен етап, стартъпи и най-големите корпорации в света в подкрепа на иновативни предприемачески идеи. Инвестициите в хората и техните идеи е мотото на Plug and Play. Сред компаниите, на които Plug and Play са ранен инвеститор, са Google, PayPal и Dropbox.