Световноизвестното сопрано Соня Йончева днес с грандиозен финал на Опера в Летния театър

Варна Лайф

31-08-2023, 13:08

Снимка:

Държавна опера - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След концерта оперната дива ще представи книгата си „15 огледала“.

Световноизвестното сопрано Соня Йончева ще постави грандиозен финал на Опера в Летния театър – Варна 2023 днес 31 август с репертоар от „Норма“ на Белини, „Тоска“ на Пучини и други емблематични откъси от най-красивите творби в оперното изкуство. През август тя участва в два спектакъла на „Тоска“ на Арена ди Верона.

Заедно със Соня Йончева във варненския Летен театър ще пеят избраните от самата нея колеги - мецосопраното Валентина Куцарова, басът Ивайло Джуров, баритонът Пламен Димитров и тенорът Милен Божков. Последните двама партнираха на същата сцена в средата на август в „Тоска“ на изключителната Красимира Стоянова. Хора и оркестъра на Държавна опера Варна ще дирижира Кръстин Настев.

Ролята на Флория Тоска е любима на Соня Йончева: „Моята Тоска е жена, която блести с любовта и таланта си, жена, която хората обожават, уважават и почитат. Бих поставила тази опера като съвременна приказка с модерна главна героиня. Ще я облека в прекрасна рокля – черна, червена или златна, която да подчертава елегантността ѝ и да отразява вътрешната ѝ грация.“

В изпълнение на Соня Йончева публиката ще чуе и божествената „Casta diva“ от „Норма“ на Белини. В програмата на концерта са включени откъси от „Джоконда“ на А. Понкиели, „Палячи“ на Леонкавало, „Травиата“ на Верди и др.

След концерта оперната дива ще представи книгата си „15 огледала“, в която разказва за 15 знакови роли в кариерата си, както и новия си албум „Куртизанката“. ВИП билетите дават възможност за още едно специално изживяване – лична среща с автограф от Соня Йончева. Оперната гала със Соня Йончева, подобаващ завършек на блестящото XIV издание на Опера в Летния театър на Държавна опера Варна, несъмнено е музикалната кулминация на 2023-та в морската столица.