Продължава дарителската кампания на Музея за нова история на Варна (СНИМКИ)

Животът

30-08-2023, 15:27

Снимка:

Музей за нова история на град Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всеки, който желае да дари материали свързани с Варненската девическа гимназия "Мария Луиза" може да се свържат с уредниците от Музея за нова история на Варна.

Дарителската кампания под надслов "Спомени от стария лексикон", посветена на 130-та годишнина от полагането на основния камък на Варненската девическа гимназия "Мария Луиза"вече дава своите резултати, споделиха за Moreto.net ot Музея за нова история на Варна.



Г-н Стефан Алексиев дари лична карта на г-ца Теменужка Решетарова от VIII Б клас на Варненската девическа гимназия "Мария Луиза" през 1939-1940 г.



Г-жа Елеонора Форбс, живееща в чужбина дари 18 броя снимки на г-ца Костадинка Каракашева и нейни съученички от девическата гимназия от периода 1923-1928 г.

Известният фотограф и хроникьор на културни събития във Варна Яков Шустов дари екземпляр на брошурата "Упътвание за събирание географически и археологически материали", издадена от д-р Константин Иречек през 1883 г. с печат на Варненската девическа гимназия.

Директорът на РИМ-Варна, ст. н. с. д-р. Игор Лазаренко предостави дигитално копие на снимка на своя дядо Иван Лазаренко -учител по изобразително изкуство в Девическата Гимназия заедно със свои ученички.



Колежката Наталия Минчева от РИМ-Силистра ни изпрати дигитални копия на снимки на ученички от девическата гимназия с летни униформи от 1929 г.



Госпожа Павлина Тасева изпрати дигитални копия на снимки на ученичките от Девическата гимназия, включително в час по физическо.

Всеки, който желае да дари материали свързани с Варненската девическа гимназия "Мария Луиза" може да се свържат с уредниците от Музея за нова история на Варна.