„Спартак“ (Варна) е с отличен баланс срещу „Марица“

Спорт

30-08-2023, 11:49

Снимка:

ФК Спартак Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Миналия уикенд "Соколите" спечелиха четвърта домакинска победа в седмия кръг на Втора лига.

„Спартак“ (Варна) приема „Марица“ (Пловдив) в двубой от 10-ия кръг на Втора лига. Соколите играят успешно срещу този съперник. Двата тима ще се изправят за 10-ти път, а съперничеството започва през сезон 1970/71 г. в турнира за националната купа, когато „Спартак“ бие с 3:0 като домакин. Във всички 9 официални мача, „Спартак“ има 7 победи, един равен и една загуба, и голова разлика 23:7. В „Б“ група са 4 мача, в които„Спартак“ е с 3 победи и един равен, и голова разлика 10:3. За Националната купа – само един мач, който „Спартак“ печели с 3:0. За Купата на професионалната футболна лига има две срещи, в които „Спартак“ побеждава два пъти: като домакин – с 5:1, който е най-голямата победа срещу „Марица“ и с 3:2 като гост.
 
За последен път „Спартак“ и „Марица“ се срещнаха през сезон 2021/22 г. във Втора лига, когато „соколите“ победиха два пъти: като домакин – с 3:0 и с 5:3 като гост. Тогава, в Пловдив, Георги Бабалиев реализира хеттрик за варненци и стана футболистът с най-много голове във вратата на „Марица“.
 
Миналия уикенд "Спартак" спечели четвърта домакинска победа в седмия кръг на Втора лига и с 13 точки дели третата позиция с "Янтра" и "Марица", след като пловдивчани се наложиха над "Беласица". Лидер е "Септември" (София) с 15 т., пред "Монтана" с 14 т.