Мъж с тротинетка се заби в голф по пътя за "Виница"

Крими

30-08-2023, 11:33

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Движил се е по средата на шосето вместо по велоалеята.

Ужасяващ инцидент с шофьор на тротинетка е станал във Варна. Очевидец твърди, че тротинеткаджия се е забил в лек автомобил "Голф". Инцидентът се е случил преди около час на пътя за варненския квартал "Виница", съобщава glasnews.bg.

Светла Михайлова написа в социалната мрежа Фейсбук, че тротинеткаджията се е движил по средата на пътя.

"Тротинетка с прилежащия й шофьор се разби в Голф преди около час на пътя за Виница. При наличие на чисто нова велоалея, човекът кара по средата на пътя", написа Светла.

На място е пристигнал екип на Спешна помощ. Тротинеткаджията е откаран в болница. Към този момент не е известно какво е неговото състояние.

"Със сирени го взе линейката, дано е добре", добави още Михайлова.

Жената завърши публикацията си, задавайки въпрос: "Ще започнат ли да карат по правилата тия хора?".

Важно е да се отбележи, че по време на движение електрическите тротинетки са много уязвими при наличие на дупки и неравности по пътното платно. Не са редки случаите, при които най-малката неравност довежда до загуба на контрол и последващ инцидент.

В случая не е известно какво е причинило инцидента на пътя "Виница".

През изминалото денонощие двама души са загинали при катастрофи в страната. Станали са 16 тежки пътни произшествия. Ранени са 21 души.

От началото на месеца има 711 тежки катастрофи с 56 загинали и 909 ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР. От началото на годината 338 души са загинали, 5878 са ранени - при 4464 тежки пътни инцидента.