Испания победи България на старта на Евроволей2023

Спорт

29-08-2023, 23:06

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Националите ни не успяха да зарадват публиката във Варна с победа.

Волейболистите от националния отбор на България допуснаха поражение с 1:3 гейма от Испания в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна в първи мач от Група В на ЕвроВолей 2023. 

"Лъвовете" ни изиграха много слаби първи два гейма и въпреки че успяха да се върнат в мача със спечелен трети, допуснаха нова разочароваща част, която им коства и мача. 

Момчетата на Пламен Константинов не започнха добре мача. Сервисите на испанците им донесоха много дивиденти и те поведоха с 2:0 след 25:17 и 25:21. Основна причина за лошата игра на нашите пък беше слабото начално подаване от нашето поле.

В третия гейм България показа друго лице и това неслучайно съвпадна със страхотните отигравания на Алекс Николов, който беше ключов за успеха с 25:21 и връщането на надеждите в мача.

Във решаващ момент обаче мачът отново влезе в русло диктувано от момчетата на Ривера. В средата те дръпнаха с няколко точки и задържаха тази преднина до края за успех с 25:19
 
Следващите мачове на "лъвовете" от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). България е съдомакин на еврошампионата заедно с Италия, Северна Македония и Израел.