Варненски спасител се превърна в герой на плаж край Варна

Животът

29-08-2023, 16:44

Снимка:

Moreto.net

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За два дни 31-годишният Петър Петров успява да спаси четири човешки живота, попаднали в плен на морето.

В истински герой се превърна спасител на един от плажовете край Варна. За два дни 31-годишният Петър Петров успява да спаси четири човешки живота, попаднали в плен на морето, съобщи Moreto.net.

За изпълнението на служебния му дълг и истинския подвиг, който е извършил, рискувайки собствения си живот, разказа за Moreto.net концесионерът на част от плажната ивица на Кабакум Ганислав Начев. Самият той, освен като управител на мястото, също се подвизава като спасител на плажа.

Петър Петров вече пета година се грижи за морската безопасност на това място. Работи като спасител повече от 10 години. Възпитаник е на Спортното училище във Варна. През последните няколко дни работата му се превръща в истинско изпитание за духа и тялото. Налага се да влиза в морските води 7 пъти, за да вади давещи се хора.

През неделния ден спасява трима мъже. Най-тежкият случай е от вчерашния понеделник. Вади от морето мъж на около 45 години, за които се налагат реанимационни действия на място. Не след дълго пристига и лекарски екип. Завършекът е щастлив и удавникът е върнат към живота.

Всички случаи, при които се е наложила намесата на спасителя, са били при червен флаг, разказа още Ганислав Начев. По думите му морето през последните дни е много лошо, но въпреки предупрежденията, постоянно хора влизат в морето и нарушават правилата. Рискуват както собствения си живот, така и на тези, които след това се налага да ги спасяват.

Това не са първите подобни ситуации, при които Петър Петров спасява човешки животи. Преди две години, на същия плаж, влиза със свой колега да вадят от морето плажуващ. За нещастие другият спасител също започва да се дави. Петър спасява и него.