Днес ще бъде предимно слънчево и горещо

Животът

26-08-2023, 12:51

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето постепенно ще се усилва и вечерта вече ще бъде 3-4 бала.

Днес над страната ще бъде предимно слънчево и горещо. В сутрешните часове на места в източните райони ще има мъгла или ниска облачност. Следобeд главно над планинските райони от западната половина на страната ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието, в София около 33°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, следобeд с купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на отделни места с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат 28°-31°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето постепенно ще се усилва и вечерта вече ще бъде 3-4 бала.