Сделката между Черно море и Бенфика е пред провал

Спорт

24-08-2023, 13:25

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Моряците" искат около 1 млн. евро за Машадо

Сделката за Матеус Машадо е пред провал, пише „Тема Спорт“. Ръководството на Черно море водеше преговори с Бенфика за продажбата на 20-годишния бразилец, който трябваше да подпише с Б отбора на лисабонския гранд. Засега обаче нещата са в застой и е малко вероятно да се случат. Все пак надеждата на варненци е, че до края на трансферния прозорец на 7 септември може и да има развитие. На „Тича“ обаче не са склонни да отстъпят от исканите за играча пари – около милион евро. Футболистът бе оставен резерва в последния мач с Лудогорец, но през втората част Илиан Илиев го пусна в игра.

Машадо дойде в началото на годината от Кхор Факан (ОАЕ), а преди това е бил в школите на Гремио и Интернасионал в родината си.

Сериозен интерес от чужбина има и към Алекс Фернандес, който също се понрави с представянето си. Старши треньорът на моряците Илиан Илиев пък имал готов вариант за нов чужденец, ако се стигне до продажбата на Машадо. Според запознати въпросният футболист можело да дойде и ако няма сделка за Матеус с Бенфика.

Друг тим от елита Арда пък вече има на разположение нов играч. Това е добре познатият Ел Мами Тетах, който игра през миналия сезон. Той бе под наем от турския елитен Аланияспор и трябваше да се върне. Крилото от Мавритания обаче отново не попада в сметките на Аланияспор и пак бе преотстъпен в клуба от Кърджали. Вчера Тетах направи първа тренировка с тима. Засега обаче няма индикации за бързо картотекиране на играча, който ще чака работна виза.

Мачът на Арда с Левски този кръг бе отложен. Така следващият официален двубой ще е на 1 септември (петък) – гостуване на Пирин Благоевград. Очаква се Ел Мами Тетах да е на линия след паузата за националните отбори. За тогава кърджалийци са договорили контрола с Локомотив Пловдив. Както е известно, за тогава е планиран предварителният кръг за Купата на България с тимовете от Втора и Трета лига и затова Арда е избрал елитен съперник. Сега заради отложения мач с Левски няма да има проверка.