За три дни варненската полиция разкри трета наркооранжерия

Крими

24-08-2023, 11:02

Снимка:

ОД на МВР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В имота са намерени и иззети над 500 растения от рода на конопа, с различна височина и стадий на растеж - от разсади до готова „продукция“.

Помещения за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха криминалисти от ОДМВР - Варна. В рамките на спецоперация, реализирана вчера, било извършено претърсване в триетажна къща в с. Приселци. Там служителите на реда попаднали на специално изградена и оборудвана с необходимата техника  оранжерия.

В имота са намерени и иззети над 500  растения от рода на конопа, с различна височина и стадий на растеж - от разсади до готова „продукция“. Отглежданата трева е била разположена по протежението на цялата къща, като в допълнение имало и около 2, 243 кг. суха  маса. Установен и задържан е мъж на 34 – годишна възраст, без криминалистични прояви до момента. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под надзора на Окръжна прокуратура.

Припомняме, че преди два дни, криминалистите разкриха друга оранжерия в същото населено място, както и още една в с. Долище. Общото количество иззети растения е около 1 000 бр., което според експерти надминава стойността от 300 000 лева на наркопазара.