Изграждат три обществени паркинга за над 1000 автомобила в центъра

Мисия Варна

23-08-2023, 16:36

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Единна автоматизирана система за видеонаблюдение, която предстои да бъде изградена, ще се ползват като мониторинг на критични точки в градската среда.

В ход са процедури за изграждането на три нови буферни обществени паркинга в центъра на Варна, с цел решаване на проблема с недостига на паркоместа, заяви кметът Иван Портних.

Първият ще бъде до Двореца на културата и спорта с 315 места.

Вторият - в двора на МБАл "Света Анна" - с три подземни и четири надземни нива, с общо около 700 места, като част от местата ще бъдат за Спешния център на болницата.

Третият обществен паркинг ще бъде подземен и ще бъде в кв. „Левски“ до ул. „Народен юмрук“. Успоредно с това Община Варна продължава изграждането на паркоместа в междублоковите пространства -продължават ремонтите на над 80 улици и 15 междублокови пространства в различните райони на града, каза Иван Портних.

Единна автоматизирана система за видеонаблюдение, която предстои да бъде изградена, ще се ползват като мониторинг на критични точки в градската среда - паркинги, подлеци, спирки, съдовете за сметосъбиране, както и с цел осигуряване на сигурност и безопасността. Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)