20-годишен мъж от Девня е задържан за 72 часа заради закани и побой над приятелката му

Крими

22-08-2023, 13:22

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В хода на разследването станало ясно, че преди седмица мъжът отново нанесъл побой над момичето.

20-годишен мъж от Девня е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор във връзка с отправени от него закани за живота на млада жена, с която имал връзка от скоро. С.С. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 144, ал.3, т.1, във връзка с ал.1 от НК.

Младият мъж и пострадалата имали романтична връзка от около 3 месеца, без да съжителстват заедно. Когато жената решила да прекрати отношенията им С.С. започнал да проявява агресия спрямо нея и да се опитва да промени решението като я заплашвал и биел. Пострадалата не е подавала сигнали за случващото се и не е търсила помощ.

На 20 август 20-годишният мъж отишъл на работното място на младата жена и отново проявил агресия към нея, като й нанесъл удари. Отправил към нея и закани за живота й. Това породило основателен страх в жертвата и този път тя подала сигнал в полицията.

Незабавно по случая било образувано досъдебно производство, С.С. бил задържан и обвинен за извършеното от него. В хода на разследването станало ясно, че преди седмица мъжът отново нанесъл побой над своята приятелка.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Териториално отделение – Девня при Районна прокуратура - Варна. Назначена е експертиза, която да установи вида на нанесените травматични увреждания на пострадалата. Иззети са видеозаписи от работното й място.

По отношение на С.С.. ще бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража.