Велин Жеков ще оглави ОИК във Варна

Мисия Варна

21-08-2023, 12:50

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ/СДС - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Окончателният състав на ОИК в морската столица ще бъде решен от ЦИК.

Партии и коалиции приеха предложението на ГЕРБ/СДС-Варна за председател на ОИК, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в морската столица.
 
Парламентарно представените политически партии и коалиции приеха предложението на ГЕРБ/СДС – Варна за председател на ОИК Велин Жеков за предстоящия местен вот на 29 октомври.
 
Това стана на консултациите, които се проведоха в Община Варна под ръководството на зам.- кмета Пейчо Пейчев. Предложението за председател на ОИК направи от името на най-голямата коалиция ГЕРБ/СДС административният секретар на ПП ГЕРБ –Варна Павел Христов.
 
Съставът на ОИК – Варна е от 27 члена, включително председател, секретар и до 4 - ма зам.-председатели. С най-голямо участие от 8 члена в ОИК е коалиция ГЕРБ/СДС – Варна.
 
Партиите и коалициите не се разбраха за избора на секретар, за когото се заявиха ПП/ДБ, Възраждане, ДПС, БСП. Представителите им не отстъпиха от номинацията си, освен Възраждане в подкрепа на кандидатурата на БСП.Окончателният състав на ОИК – Варна ще бъде решен от ЦИК.