Черно море продава нападател в Бенфика

Спорт

21-08-2023, 10:08

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Моряците" привлякоха нападателя тази зима. Той е роден на 13 март 2003 година в Порто Алегре.

Черно море подготвя сериозен изходящ трансфер. Бразилският нападател на варненци Матеус Машадо е пред преминаване в Бенфика. Именно това е и причината той да не започне като титуляр в снощния двубой срещу шампиона Лудогорец на „Тича“. В първите 5 кръга на първенството нападателят бе неизменно в стартовата единайсеторка на Илиан Илиев и се отблагодари на треньора с четири гола. Той се разписа два пъти на старта при 3:3 срещу Арда в Кърджали. А след това опъна също два пъти мрежата на Славия за разгромния успех с 5:1 в столицата.

Скаути на португалския гранд са следели под лупа изявите на 20-годишния бразилец, твърди "Тема Спорт". И селекционният щаб е преценил да го привлече. Плановете са първоначално Машадо да играе за дублиращия тим, след което, ако продължи да се развива със същите темпове, да заиграе в първия. Вторият състав на Бенфика играе във второто ниво на местния футбол. След два кръга активът е една победа и едно равенство.

Черно море привлече нападателя тази зима. Той е роден на 13 март 2003 година в Порто Алегре. Машадо, който е висок 182 сантиметра, израства в школата на местния гранд Гремио. Играе за юношеския тим на двукратния шампион на Бразилия и трикратен носител на Копа Либертадорес до края на 2021 г., след което преминава в Насионал Сао Пауло. За последно е бил част от отбора на Кор Факан в ОАЕ. През пролетния полусезон той се бореше за мястото си на „Тича“. Изигра общо 8 шампионатни двубоя, едва в 3 бе титуляр, като реализира 2 попадения. Бе на терена и в полуфинала реванш за купата срещу Лудогорец в Разград. В него той вкара, но разградчани в крайна сметка достигнаха до битката за трофея след дузпи.

В групата на Черно море за снощния сблъсък с Лудогорец отпадна Даниел Димов. Капитанът на варненци продължава да лекува контузия, въпреки че се очакваше тя вече да е отшумяла.