Варна се включа в международната акция "Путин е убиец"

Новините

20-08-2023, 10:10

Снимка:

Асоциация "Свободна Русия"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Асоциацията "За свободна Русия" организира днес в София, Варна и Бургас акция под наслов "Путин е убиец" по повод третата годишнина от опита за отравяне на руския опозиционен лидер Алексей Навални.

На 20 август 2020 г. беше направен опит Навални да бъде отровен с "Новичок" , а три години по-късно съмишлениците му инициират световна акция срещу човека, който стои зад покушението - руския президент Владимир Путин, се казва в съобщението за проявата.

"Сега, когато пълномащабната престъпна война срещу Украйна продължава вече почти година и половина, целият свят се е убедил, че Русия се ръководи от кървав диктатор. Хиляди хора са загинали и продължават да загиват по негова воля. И въпреки това се чуват все повече гласове, които призовават за споразумение с Путин и за отстъпки", пишат организаторите на събитието.

В София проявата ще се състои на бул. "Витоша", в Бургас - пред паметника на Альоша, а във Варна - на входа на Морската градина. Началото е в 19 ч. Списъкът с държавите и градовете, в които годишнината ще бъде отбелязана, е публикуван на https://putin-killer.com/.