БНТ ще излъчи Световното първенство по художествена гимнастика

Спорт

18-08-2023, 15:51

Снимка:

БНТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Обществената телевизия ще покаже всичко най-интересно от шампионата във Валенсия.

Българската национална телевизия ще излъчи световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 23 до 27 август в испанския град Валенсия. Състезанието обещава да бъде интригуващo, а след успеха на европейския шампионат в Баку България ще защитава мястото си на лидер в този красив спорт. Отборът ни ще отстоява позициите си сред още по-сериозна конкуренция, като голямата цел е втора олимпийска квота за страната ни в индивидуалната надпревара.

Нелеката задача за спечелването на квота за Париж ще има европейската шампионка Боряна Калейн, която ще играе на всички четири уреда. България вече има една непоименна квота, след като Стилияна Николова я осигури с бронза си в многобоя по време на световното първенство в София през миналата година. В отборната надпревара тя ще представи три съчетания – на обръч, топка и бухалки. Ева Брезалиева ще дебютира на такъв форум при жените, като отново ще трябва да покаже композицията си с лента по най-добрия начин.

Ансамбълът на България ще защитава позицията си на световен шампион от миналата година. Съставът ни вече има квота за Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г. Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Радина Томова ще имат сериозна конкуренция в лицето на отбори като Испания, Италия и Азербайджан, които ще се стремят да нарушат хегемонията на тима на България.

Българската национална телевизия ще излъчи всички финали с българско участие. Обществената телевизия продължава дългогодишната традиция да показва на зрителите най-големите успехи в този красив и успешен за страната ни спорт. Моника Симеонова ще коментира шампионата заедно с нейните гости, а репортерът Десислава Францова и операторът Борислава Стефанова ще ни направят свидетели на първите реакции на гимнастичките веднага след края на състезанието във Валенсия.

Преки предавания от световното първенство по художествена гимнастика:

 

23 август /сряда/           22:00-23:50                 финали /обръч, топка/                   БНТ 1

 

24 август /четвъртък/   22:00-23:50                 финали /бухалки, лента/               БНТ 1

 

25 август /петък/           17:00-18:40                 ансамбли /многобой/                     БНТ 3

 

                                    19:00-21:00                 ансамбли /многобой/                     БНТ 1

 

26 август /събота/         18:40-21:15                 индивидуален многобой                БНТ 1

 

27 август /неделя/        17:00-19:10                 ансамбли /финали на уредите/    БНТ 1 и БНТ 3