Подкрепа за интеграцията на пазара на труда на украинските бежанци във Варна

Животът

18-08-2023, 15:34

Снимка:

Фондация "Обществен дарителски фонд за Варна"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Он-лайн помагалото ще отговори на най-често задаваните въпроси от укаринските бежанци, свързани с намирането на работа в България и преодоляване на някои съществуващи бариери.

Започна разпространението на онлайн наръчник на украински език за достъпа до пазара на труда и преодоляване на бариерите за започване на работа.

Наръчника е създаден от Обществен дарителски фонд за Варна. Той ще бъде публикуван в интернет портала www.varnainfoua.com за правата на бягащите от войната в Украйна, както и разпространяван в социалните мрежи.

Целта е на едно място да се даде синтезирана информация относно трудово-правните отношения между работодателя и работника в Република България, данъчното облагане, социалната сигурност, обещетения при майчинство и безработица и др.

Он-лайн помагалото ще отговори на най-често задаваните въпроси от укаринските бежанци, свързани с  намирането на работа в България и преодоляване на някои съществуващи бариери.

Наръчника е създаден в рамките на проект „Подкрепа за образователната интеграция и интеграцията на пазара на труда на украинските бежанци във Варна“, чрез  Програмата „Глобални предизвикателства-местни решения“, ръководена от Академията за развитие на филантропията в Полша , споразумение 11/GCLS-UA/2023.