Общината дала разрешение за закриващата гледката ограда по пътя за "Златни пясъци"

Мисия Варна

14-08-2023, 12:34

Снимка:

24 часа

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Паралелно кметът Иван Портних съобщи, че търсят кой е поставил преградите.

Още в края на април тази година Община Варна е дала разрешение за поставянето на непрозрачни шумоизолиращи пана по пътя за "Златни пясъци". Това стана ясно от документ подписан от Петко Бойновски, Директор на дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности" към Община Варна, съобщи Moreto.net.

Moreto.net припомня, в началото на лятото непрозрачните панели започнаха да се монтират на парапета на тротоара по пътя за курортните комплекси на излизане от Варна. Закритата гледка към морето предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Звучи парадоксално, но в началото на август или 100 дни след даденото разрешително от Община Варна, кметът Иван Портних съобщи пред медии, че в общината търсят кой е поставил шумоизолиращите прегради. Дори се е стигнало до там, че Община Варна е изпратила официално запитване към Агенция пътна инфраструктура.

От документът, с дата 21 април 2023 г., става ясно, че Община Варна, чрез Петко Бойновски - Директор на дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности", дава своето принципно съгласие и положително становище за монтирането на непрозрачна шумоизолираща ограда, съгласно съгласувания конструктивен проект (3 папки, 38 листа).

Съгласно документа монтажа, стопанисването и поддръжката на непрозрачната ограда следва да се осъществи от "Бриз вю" ЕООД и за сметка на дружеството при спазване на всички действащи правила и нормативи.