20 курсанти от ВВМУ "Никола Вапцаров" получиха своите офицерски пагони днес (СНИМКИ)

Животът

13-08-2023, 12:48

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първенец на випуска е курсант-мичман Лилия Костадинова.

20 курсанти от випуск "Васил Левски 2023" на Висшето Военноморско училище "Никола Вапцаров" получиха своите офицерски пагони днес.
 
На Морска гара – Варна се проведоха ритуалите по посрещане на министъра на отбраната на Република България, по тържественото вдигане на флага на Военноморските сили, гюйса, стенговите флагове и флаговете за разцветяване, и по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск - 2023” от специалност „Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС” на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”.
 
На  ритуалите присъстваха министърът на отбраната на Република България Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д. в. н. Боян Медникаров, кметът на Община Варна господин Иван Портних, областният управител на Област Варна госпожа Андрияна Андреева, адмирали, генерали, ветерани, роднини на новопроизведените морски офицери и граждани на Варна.

Първенец на випуска е курсант-мичман Лилия Костадинова. Първенец на специализация „Корабоводене за ВМС“ е курсант-мичман Алиса Янева, на специализация „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ - курсант-мичман Деница Пантелеева, а на „Корабни машини и механизми за ВМС“ - курсант-мичман Александър Илиев. Общо 6 са курсантите, завършили обучението си във ВВМУ с отличен успех.