Всеки трети от Випуск 2023 на Морско училище е отличник (СНИМКИ)

Животът

12-08-2023, 13:28

Снимка:

вв

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

432-ма студенти получиха своите дипломи на церемония по завършването на Випуск 2023 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

432-ма студенти получиха своите дипломи на церемония по завършването на Випуск 2023 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. 344 бакалаври в осем специалности, от които 71 чужденци и 88 магистри, завършиха успешно своето обучение. 125 от завършващите през тази година студенти са с отличен успех.

Първенец на випуска на Морско училище за поредна година е дама. Това е Гергана Димитрова от специалност „Логистика“ – с общ успех „Отличен“, 5,98.

Министърът на туризма – Зарица Динкова, зам.-министърът на отбраната – ген.-лейтенант о.р. Атанас Запрянов, кметът на Варна – Иван Портних, областният управител – Андрияна Андреева, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, кметове на общини, генерали, офицери, ръководители и представители на фирми и организации, свързани с морския бизнес и IT индустрията, морски организации и сдружения, приятели на Училището и родители на випускниците присъстваха на промоцията на студентите от флотската Алма матер.

Първенецът на випуска – Гергана Димитрова, получи награди от министъра на отбраната, която връчи заместникът му, от министъра на туризма, от кмета, и от областния управител на Варна. Началникът на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, освен дипломата, ѝ връчи и традиционния златен пръстен с логото на ВВМУ, който получава всеки първенец.

Елизеу Беса – един от анголските студенти, които се обучаваха в Морско училище, стана първенец на специалност. Най-добрият по успех сред чужденците е също от Ангола – Педро Салмос.