Днес е вторият ден на „FunCity+“ във Варна

Варна Лайф

12-08-2023, 10:07

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Организатор на фестивала е дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна.

Най-мащабният младежки фестивал на Варна „FunCity+“ се провежда вече втори ден от 14 ч. до 23 ч. на входа на Морската градина и на сцена „Раковина”. Той дава възможност за изява на млади артисти, спортисти, музиканти, художници и танцьори. Любими поп, рок и рап изпълнители, сред които Дамян Попов, възпитаници на ВА „Бънджи сингърс”, „Ейнджъл войсис”, Мила Маврова, Христина Ралева и Студио 9, модерен балет „Вито денс” и „Флаш денс”, клуб по акробатичен рокендрол „Стар денс”, „Танцова работилница”, СК „Кристал”, брейк формация „Крейзи форс”, децата от школите от ОДК Варна ще радват публиката по време на фестивала.

Посетителите имат възможност да се включат в спортни занимания като тенис на маса, стрелба с лък, йога. Музика, театър и кино зона „Под звездите“ предвижда програмата на сцена „Раковина“.

На площад „Антон Новак“ има графити арт работилница с „Да Граффс” и пленер за млади художници с много еко инициативи.  Училище по роботика „Робопартанс”, студентският съвет на ВСУ „Черноризец Храбър” и младежкото пространство „ХамелеОN“ също се включват във фестивала. Тази вечер в зоната на уличните, след 19 часа, е предвидена атрактивна цветна феерия за посетителите на фестивала.

Организатор на „FunCity+“ е дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. 

Повече информация тук: https://www.facebook.com/newsfuncity