Старши комисар Андрей Ангелов ще оглави полицията във Варна

Новините

11-08-2023, 19:09

Снимка:

БНР/Даниела Стойнова

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той сменя на поста старши комисар Атанас Михов.

Новият ръководител на Областната дирекция на МВР във Варна е старши комисар Андрей Ангелов, досегашен заместник-директор на дирекцията. Той сменя на поста старши комисар Атанас Михов, съобщи БНР. 

Ангелов беше представен от Живко Коцев, заместник-главен секретар на МВР, и от Ивелина Дундакова, заместник-министър на ведомството. Двамата заявиха, че няма чистка в МВР, но министър Стоянов има право да подбира хора, които биха постигнали по-добри резултати, особено във връзка с приоритетни теми като домашното насилие и посегателствата срещу личността. 

"Искам да благодаря на ръководството на МВР за доверието. Надявам се да го оправдая, тъй като в нашата професия втори шанс няма. Оттук нататък: работа и напред", каза старши комисар Андрей Ангелов. 

Днес стана ясно, че в Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Бургас също има промени в ръководствата на Областните дирекции на МВР. 

Вчера вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката на 17 от областните директори, а днес аргументира промените с желанието да изгради екип от хора, на които има доверие.