Разсрочиха 650 хил. лв. просрочени задължения на Двореца на културата и спорта във Варна

Мисия Варна

11-08-2023, 12:30

Снимка:

ДКС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Средствата ще бъдат вложени в проекти за изграждане на нов подземен паркинг, фотоволтаична централа, нова многофункционална зала, нов шоурум и подмяна на осветление.

Просрочени задължения на Двореца на културата и спорта във Варна в размер на 650 хил. лв. към Община Варна ще бъдат разсрочени.

Това решиха днес общинските съветници. Причината за разсрочването е, че задълженията на практика блокират възможността за кредит от 18 млн. лв., който Дворецът на културата и спорта във Варна планира да изтегли за изграждане на паркинг и друга инфраструктура, съобщи Moreto.net.

Припомняме, в последните дни на миналата година ОбС-Варна даде съгласие за теглене на кредит в размер до 18 млн. лева от „Двореца на културата и спорта“ ЕАД.

Средствата ще бъдат вложени в проекти за изграждане на нов подземен паркинг, фотоволтаична централа, нова многофункционална зала, нов шоурум и подмяна на осветление.

Паркингът ще бъде на три нива, като едно от тях ще е подземно. Ще разполага с 350 места. Предвидените средства за изграждането са 12.4 млн. лева без ДДС. Фотоволтаичната система върху зали „Младост“ ще коства 420 хил. лева, а изграждането на двете многофункционални зали с площ 325 и 450 квадрата в блокове Б и А ще струва близо 1.5 млн. лева. Подмяна на осветлението в „Конгресна“ е нужна във връзка домакинството на Европейското първенство по волейбол през 2023 година и ще е за 480 хил. лева.

Срокът за възвръщаемост на инвестицията е 10 години.