Ако ММС не може, Община Варна е готова да завърши физкултурния салон в СУ „Найден Геров“

Мисия Варна

11-08-2023, 12:15

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На 26 юни в СУ „Найден Геров“ е извършена проверка от служител в ММС, но становище от министерството не е получено в Община Варна.

Община Варна е готова да съдейства в пълна степен, съобразно правомощията си, за завършване на новия физкултурния салон на СУ „Найден Геров“. Докато чакаме Министерството на младежта и спорта, което е възложител на обекта, да намери решение, внесох предложение до Общинския съвет за даване на принципно съгласие за осигуряване на средства за довършването на спортното съоръжение, заяви кметът на Варна Иван Портних по време на пресконференция днес.  

За съжаление се оказва, че явно този обект не е държавен приоритет, защото се сменят министри, решение няма и сградата стои незавършена, каза кметът. Той посочи, че Община Варна е поставяла въпроса многократно пред министерството. С писмо от 21.03.2023 г. до министър Весела Лечева, е поискана информация относно актуалния статут на обекта. Предвид неговата спешна необходимост за децата и преподавателите в училището, сме заявили готовност да осигурим допълнителен финансов ресурс при необходимост, както и съдействие в пълна степен, съобразно правомощията на местната власт,  за да приключат всички процедури по ЗУТ и сградата да бъде въведена в експлоатация, коментира кметът.  На 26 юни  в СУ „Найден Геров“ е извършена проверка от служител в ММС, но становище от министерството не е получено в Община Варна. 

Ново писмо е изпратено на 03.07.2023 г. до новия спортен министър Димитър Илиев, в което Община Варна отново настоява за незабавни действия от страна на ММС, които да доведат до довършване на физкултурния салон и  нормални условия за ползването му от децата и учениците на VII СУ „Найден Геров“, предвид краткото време, оставащо до началото на учебната 2023/2024 година. До момента обаче отговор от министерството на спорта няма.