Иван Портних: Решението на съда не означава, че Бузев ще бъде възстановен на поста

Мисия Варна

10-08-2023, 15:46

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

То ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Кметът на Варна Иван Портних даде пресконференция по актуални теми, съобщи moreto.net.

Категорично проблемът със салона на "Найден Геров" трябва да намери решение, тъй като наближава началото на учебната година. Салонът е почти готов, има само довършителни работи, заяви Портних.

Той посочи, че Общината многократно е завявала желание да помогне финансово, но все още няма нищо конкретно от спортното министерство.

Утре на сесия на Общинския съвет ще се иска съгласие за отпускане на финансови средства за довършване на съоръжението и то да може да бъде използвано от учениците през новата учебна година, допълни кметът.

"Не мога да приема, че Министерството на спорта не може да намери решение на проблема".

По отношение на решението на Административния съд във Варна за отмяната на заповедта за отстраняването на Виктор Бузев като главен архитект Портних заяви, че то ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

"Това решение на съда не означава, че Бузев ще бъде възстановен на работа. От 3 август той е дисциплинарно уволнен", уточни градоначалникът.

Във връзка с туристическия и конгресен център, който предстои на бъде изграден в курорта Св. св. Константин и Елена кметът посочи, че Варна има нужда от няколко конгресни центъра, а единият от тях трябва да е на пристанищната зона.

"Държавата трябва да осигури средства за вкопаването на фекалната тръба във Варненското езеро", категоричен е Портних. Той напомни, че Общината не е имала касателство с изграждането на тръбопровода.