„Най-сладкият ден” ви очаква на 13 август във Варна!

Мисия Варна

10-08-2023, 12:09

Снимка:

"Най-сладкият ден"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За малчуганите от публиката отново ще има балони, подаръци, безплатни сладоледи, торти, сокчета, близалки и други сладки лакомства.

Най-зареждащият, емоционален, вкусен и любим празник за деца и младежи се задава с пълна сила. Броени дни ни делят от еуфорията на 14-тото поредно издание на „Най-сладкият ден”, което тази година ще ни завърти във вихъра си на 13-ти август, от 10:00 до 20:00 ч., отново пред централния вход на Морската градина, до Слънчевия часовник.

„Най-сладкият ден” е един от най-очакваните и любими празници за хиляди деца и техните родители. И тази година празничната фиеста ще се впише прекрасно в палитрата от събития, посветени на празника на Варна.

Мащабът на обществено значимото събитие не спира да се разраства и се радва на многохилядна публика. Славата на форумът прехвърли границите на морската ни столица и за поредна година предоставя открита сцена за изява на талантливи млади хора, както от Варна, така и от други градове на страната.

И тази година организаторите PR и рекламна агенция „Протема“ И СНЦ „Пресклуб Варна“ са подготвили богата и колоритна програма и ще радват хиляди варненци и гостите на града с песни и танци, богато разнообразие от съпътстващи мероприятия и творчески работилници с арт занимания, забавни игри и томболи, в които ще се раздават много предметни награди. За малчуганите от публиката отново ще има балони, подаръци, безплатни сладоледи, торти, сокчета, близалки и други сладки лакомства.

Каузата на тазгодишното XIV издание на „Най-сладкият ден“ – под надслов „15 прости правила как природата да съхраня“ е ориентирана към екологичността и опазването на природните ресурси, за един по-чист свят, за който всеки от нас може активно да допринесе. В деня на събитието ще бъдат представени различни образователни и еко инициативи, в които могат да се включат всички от публиката, а всеки автор на онлайн коментар към Facebook поста с гореописаната кауза, ще получи награда от организаторите.

С любов и респект към всеки детски талант, екипът на „Най-сладкият ден“ отново организира конкурс за детска рисунка и тук темата е „Как природата да съхраня“. Включиха се деца от цяла България, чиито творби ще бъдат представени в открита изложба по време на празника. Предстои квалитетно жури да определи победителите в две възрастови категории, всеки малък художник ще получи лакомство и грамота за участие, а за печелившите са предвидени предметни награди.

Тази изложба ще е придружена от още една кауза, наречена „С любов към бездомните животни“, която е подкрепена и от младите участници в конкурса. Рисунки и пластики от малки творци ще бъдат предоставени с благотворителна цел за намаляване популацията и за закупуването на храна за бездомни кучета и котета, които оцеляват благодарение на нашите грижи.

Организаторите изказват своята благодарност за финансовата подкрепа на Община Варна и партньорството на: Солвей Соди, Вето ООД, Експрес Гаранцион, верига хипермаркети СВА, пристанище Варна, ВиК-Варна, фирма ОО,Yes, Булмак 2005, Нестле, Изида, Олимпус, БГ Имоти-eксперт, Рувик ООД, СБХАЛ „Проф. Темелков“, Zepter, Детски център „Мама и аз“, Пекарни Стефани, Мегатрейд България, Софт Систем и други.

Повече информация за програмата на празничната фиеста, участниците в събитието и съпътстващите прояви може да видите на Facebook страницата на „Най-сладкият ден”: https://www.facebook.com/Nai.sladkiat.den