Рекорден брой участници в националното антикварно изложение Варна 2023

Животът

10-08-2023, 11:31

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За първи път в изложението ще се включат повече от 200 участници, което го превръща в най-големия антикварен форум в България.

И тази година – от 11 до 13 август, Варна отново ще бъде домакин на Националното антикварно изложение 2023. За пореден път в навечерието на празника на града той ще стане столица на колекционерите, които ще пристигнат край морето от всички краища на страната.

Традицията почитателите на архивните ценности да си дават среща във Варна през втория уикенд на месец август продължава повече от 30 години. За първи път обаче в изложението ще се включат повече от 200 участници, което го превръща в най-големия антикварен форум в България.

Традиционни са и мястото на изложението – алеята към плажа до Аквариума, и фактът, че за посетителите няма входна такса!

От 08:00 до 21:00 часа от петък до неделя жителите и гостите на морската столица могат да се насладят на пъстрата експозиция от ретро съкровища. Сред калейдоскопа от антикварни предмети и изделия в изложбената зала под открито небе има по нещо за всеки – от пощенски марки, монети, стари книги и стари снимки, през военни отличия и излезли от употреба оръжия, до етнографски артефакти, ретро играчки, култови социалистически табели, сувенири, полускъпоценни камъни, произведения на изкуството и изящни стари бижута.

Така че, ако през уикенда пътят ви за плажа минава край Аквариума във Варна, не пропускайте да откриете и нещо за себе си.

А в навечерието на Коледа - от 15 до 17 декември 2023 г., за първи път Антикварното изложение ще има свое зимно издание. На закрито - в Двореца на културата и спорта или в Юнашкия салон.