Районният съд във Варна наложи "пробация" на футболен хулиган

Крими

09-08-2023, 14:05

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

24-годишеният варненец беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение в причиняване на средна телесна повреда.

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 24-годишен варненец беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение в причиняване на средна телесна повреда – деяние, наказуемо по чл. 129, ал.2 от Наказателния кодекс. На подсъдимия  бе наложено наказание „пробация“.  В продължение на 6 месеца той ще подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, като за същия срок трябва да провежда и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Със съдебния акт на подсъдимия се налага и мярка „ограничение в свободното придвижване“, изразяваща се в забрана за посещение на футболни срещи, в които участва ФК “Черно море” за срок от една година.

Конкретният случай е от 29 май 2022 година във Варна. На тази дата след футболна среща възникнало спречкване между агитки на отборите, като подсъдимият младеж, вследствие на нанесен удар, причинил средна телесна повреда на друг. В резултат на деянието пострадалият е получил счупване на челюстта, обусловило трайно затруднение във функцията на дъвченето и говоренето за период от около два месеца.

Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, в тежест на подсъдимия са направените по делото разноски за близо 500 лева. Съдебният акт е окончателен.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)