Ще строят туристически и конгресен център в Св. Св. Константин и Елена

Мисия Варна

08-08-2023, 10:24

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съветниците дадоха съгласието си Общината да поиска от държавата имот с площ 9156 кв. м, който в момента е собственост на Министерство на здравеопазването.

Община Варна планира да изгради мултифункционален комплекс – туристически и конгресен център в курорта Св. св. Константин и Елена, стана ясно на заседание на постоянната комисия "Собственост и стопанство" към ОбС.

За реализацията е необходимо осигуряване на подходящ терен. Съветниците дадоха съгласието си Общината да поиска от държавата имот с площ 9156 кв. м, който в момента е собственост на Министерство на здравеопазването.

Има изготвено предпроектно проучване, предвиждащо изграждане на двуетажна сграда с общо РЗП 3 754 кв. м. На първия етаж ще бъде разположен туристически център, а на горния – мултифункционална зала за изложби, прожекции, срещи. С отделен вход ще има и районен участък на МВР с приемно фоайе. Паркирането ще е решено с подземен и надземен паркинг за около 85 коли. Предвидено е в имота да има спортни съоръжения и зелени площи със зони за отдих.