"Ауди" паркира край плажа в "Аспарухово" и разпъна цял стан на покрива

Животът

06-08-2023, 17:32

Снимка:

Фейсбук/Magdalena Ivanova

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ако водачът е спрял върху защитена територия го грози акт между 1000 и 3000 лева.

"Ауди" паркира и разпъна палатка върху автомобила си край плажа във варненския квартал "Аспарухово". За това сигнализираха в социалните мрежи възмутени плажуващи в района.

Ако водачът е паркирал върху защитена територия, дюни или плажа го грози акт за санкция между 1000 и 3000 лева.

Припомняне, че на 1 август в сградата на РИОСВ-Варна се проведе работна среща във връзка с увеличения брой постъпили сигнали за нерегламентирано паркиране на МПС и диво къмпингуване върху Черноморските дюни.

Участниците обсъдиха различни мерки и действия, които биха спомогнали за намаляване на случаите на нерегламентирано паркиране върху дюни. Част от предложените спешни действия са поставяне на табели от общините с информация за наличие на дюни и засилени регулярни проверки в критичните зони от служителите на МВР до края на летния сезон.

Набелязаните в дългосрочен план мерки включват: предложения от общините за обособяване на допълнителни зони за паркиране на автомобили близо до плажните ивици; отпечатване на информационни брошури с текст на английски и румънски език и раздаването им на граничните пунктове през летния сезон; поставяне на масивни информационни табели (тип билборд) с текст на два или повече езика; изготвяне на предложения за промени в законодателството с цел оптимизиране на превенцията и контрола върху дивото къмпингуване и нерегламентираното паркиране върху дюните. Прие се предложението за провеждане на повече информационни кампании с ученици и граждани от общините и РИОСВ-Варна.