Цветана Манева: Благодаря ви, защото вече съм варненка

Мисия Варна

05-08-2023, 11:49

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тя е номинирана за званието „Почетен гражданин на Варна“ за значимия ѝ принос към театралния живот в града.

По повод номинацията си за почетен гражданин на Варна след края на представлението „За любовта”, актрисата Цветана Манева се обърна към публиката в Летния театър с думите: „Благодаря ви, благодаря ви, защото вече съм варненка! Благодаря ви за тези 30 години, в които се случваше Международният театрален фестивал и вие бяхте една прекрасна публика, която непрекъснато ни окриляше, даваше ни кураж, че сме прави, че ще успеем въпреки недоимъка, въпреки компликациите, политически, икономически, каквито и да било. Вие сте много благодарна, сърдечна публика и превърнахте за 30 години от моя живот град Варна в място, в което се чувствам желана. Бъдете най-вече здрави, много любов, прегръщам ви и ви се прекланям!, каза актрисата сред бурните аплодисменти на публиката в Летния театър.

Цветана Манева е номинирана за званието „Почетен гражданин на Варна“ за значимия ѝ принос към театралния живот в града като артистичен директор на Международния театрален фестивал “Варненско лято”, както и за ролите ѝ в българските кино и театър. Предстои номинациите да бъдат потвърдени на сесия на Общинския съвет, а отличията ще бъдат връчени на празника на Варна – 15 август. 

Спектакълът „За любовта…“ е по текст на Яна Борисова и него участваха съзвездие от български актьори: Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Дарин Ангелов, Филип Буков, Боряна Братоева, Христо Петков, Даниел Върбанов, Петър Антонов, Тодор Дърлянов и други.